KËSHILLA TË MENÇURA – 022/365

Porosi ditore për motivim nga përmbledhja: “Zgjoje zemrën tënde”, autor Amar Bašić.

Këshilla e 22:

Nga llojet më të këqij të njerëzve janë ata që nuk e respektojnë njeriun si qenie dhe krijesë të All-llahut, që krenohen mbi ta, që e shantazhojnë me para dhe e trajtojnë sikur të jenë ata që e sigurojnë nafakën. 

Mund të mos ketë shumë zullumqarë të tillë dhe na vjen keq për ta sepse e rrezikojnë rëndë fatin e tyre pas vdekjes. Por na vjen keq edhe më shumë për ata që ua mundësojnë dhe ju frikësohen, i dëgjojnë verbërisht, pajtohen me shantazhet e tyre, sepse me veprimet e tilla sikur nuk besojnë në emrin e Zotit Er-Rezzak (Ai që furnizon). 

Detyra është e qartë, sado qoftë të mendoni se ata janë të fortë, jini të bindur se Zoti juaj që ua jep atyre nafakën, është mbi ata me fuqinë e Tij. 

O njeri, ti dëshiron të respektohesh, por nuk do të respektohesh kurrë derisa t’i nënshtrohesh vetëm  Zotit të të gjitha botëve! 

Përshtati: Lutfi Muaremi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s