Ura e gurit

Portaikos është një urë guri e epokës osmane mbi lumin Portaikos në Prefekturën Trikala, Thesali, Greqi.

Ura ndodhet në kilometrin e 22-të të rrugës nacionale Trikala – Arta, afër fshatit Pyli. Është ndërtuar në 1514.

Ura ruan formën e saj origjinale, përveç punës mirëmbajtëse ndër vite, e cila ka përfshirë rindërtimin e parapetit.

Përgatiti dhe fotografoi: Lutfi Muaremi