Sa mund të KËRCENI në LARTËSI NË planete të ndryshME Të sistemiT diellor?!

Në qoftë se në Tokë mund të kërceni gjysmë metri në ajër, sa lartë mund të kërceni në Mars?!

Se sa të ndryshëm janë planetet e sistemit diellor tregon fakti se deri më tani jeta është gjetur vetëm në një, në Tokë. Ndërsa disa planete janë afër Diellit dhe me mundësi për jetë të rehatshme sipas standardeve tokësore, tek të tjerat bënë shumë ftohtë për shkak të larëgësisë së tyre nga Dielli.

Në videon e mëposhtme, shihet kurioziteti që fillimisht u shpall në Reddit dhe mandej në Twitter, vërehet se sa të ndryshme janë atmosferat dhe gravitacionet në planet e tjera.

Është interesant të shikosh se si njeriu mesatar, i cili në Tokë mund të kërcejë gjysmë metri në lartësi, sa mund të kërcejë në planetët e tjerë.

Videoja ngjalli mjaft interes për ndjekësit e Redit gjithashtu edhe të Twitter, duke rrahur mendimet e tyre për shkak të informacioneve të pakta për shtypjen atmosferike në ato planete.

Kishte gjithashtu debatonin nëse Hëna apo Plutoni duhet të përfshihen në video.

Përshtati: Lutfi Muaremi