Me ecje humbet peshë, por jo me çfarëdo lloj ecjeje

Në ecje ekzistojnë rregulla të caktuara të cilat po qe se i ndiqni, do të japin rezultate të dukshme.

Këto janë pesë arsyet përse duhet të ushtroni, ndërsa nuk kanë lidhje me humbjen e peshës.

Gjëja kryesore është të bëhet hapi i duhur, me plotë kuptimin e fjalës. Ecja i shkrinë kilogramët. Ndoshta do të befasoheni, por ndikon madje më tepër edhe se vrapi. Nëse doni të humbni peshë duke ecur dhe ta shkrini dhjamin rreth barkut, duhet të miratohen disa ligje.

Mbathjet dhe veshjet e duhura për ecjen janë atlete dhe rroba të rehatshme.

Ritmi është i rëndësishëm

Ecja me ritëm të moderuar shkrinë më shumë kalori, veçanërisht yndyrat, gjë që është shumë e rëndësishme. Ritëm i moderuar në ecje është ai kur ende mund të flasësh, por mbetesh pak pa frymë.

Të paktën 20 minuta në ditë

Ecni të paktën 20 minuta në ditë ose tri herë nga gjysmë ore në javë. Mundohuni të ecni në terrene të sheshta dhe të përpjeta për t’i aktivizuar të gjithë muskujt e trupit. Ecja e rregullt e forcon zemrën dhe kockat tuaja, e ul tensionin e gjakut dhe e rregullon nivelin e sheqerit në gjak, e përshpejton metabolizmin i cili kontribuon në humbjen e peshës.

Përfshini edhe duart

Edhe pse duart tuaja pothuajse në qetësi gjatë ecjes normale, aktivizoni ato kur ecni me një ritëm mesatar të shpejtë, pasi kjo do ta rrisë konsumin e kalorive dhe do ta bëjë trajnimin tuaj më efektiv.

Burim: Akos
Përktheu: Lutfi Muaremi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s