Franca në ditët në vijim do të inspektojë 76 xhami

Ministri i Punëve të Brendshme të Francës pohon se disa xhami mund të mbyllen në inspektimin “masiv dhe të rreptë” kundër separatizmit!

Gerald Darmanin pohoi se shërbimet shtetërore do t’i mbikqyrin dhe kontrollojnë 76 xhami, 16 në rajonin e Parisit dhe 60 në pjesët tjera të Francës dhe se disa nga këto xhami mund të mbyllen. Me kërkesën e ministrit, 18 xhami do të jenë në shënjestër të “veprimeve të menjëhershme”.

Sipas gazetës Le Figaro, Darmanin u dërgoi qarkore guvernatorëve të vendit për inspektimin e xhamive.

Darmanin njoftoi se prej momentit kur Makron mori udhëheqësinë para tre viteve, u mbyllën 43 xhami.

Franca është shteti me numër më të madhë të muslimanëve në Evropë dhe Islami se është feja e dytë në vend pas katolicizmit.

Kritikët thonë se qeveria e Macronit po shfrytëzon valën e dhunës për ta intensifikuar qëndrimin e tij të theksuar kundër muslimanëve.