Respektoni prindërit tuaj

Pas vdekjes së babait, djali vendosi ta dërgon nënën e tij në shtëpi pleqsh dhe e vizitonte shumë rrallë.

Një ditë mori një telefonatë nga shtëpia e pleqve…

Nëna tingëllonte shumë serioze… “Të  lutem eja të më vizitosh.”

Djali shkoi ta viziton nënën e vet dhe e gjeti në gjendje mjaftë kritike, në shtratin e vdekjes.

E pyeti: “Nënë çfarë mund të bëj për ty?”

Nëna iu përgjigj: “Të lutem vendos një kondicioner në dhomë meqë nuk ka… gjithashtu vendose një frigorifer dhe mbushe me ushqim mbasi shumë netë i kalova pa ngrënë gjë.”

Djali i habitur i thotë: “Nënë, ti je këtu kaq shumë vite dhe kurrë nuk je ankuar, tani kur të kanë ngelur vetëm disa orë jetë, ti ma thua këtë?”

Nëna i përgjigjet: “Ashtu është biri im i dashur, unë u mësova ta përballoj të nxehtit, urinë dhe dhimbjet, por kur do të sjellin fëmijët tu këtu, kam frikë se nuk do të jesh në gjendje ta përballosh atë gjendje!”

Përshtati:  Lutfi Muaremi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s