Kafe “në pritje”

Ishim në një kafene të vogël me një mik të ngushtë.

Erdhën dy klientë dhe porositën pesë kafe. Dy kafe ishin për ata dhe tre kafe “në pritje”, domethënë, ata pinë dy kafe ndërsa paguan pesë.

Pyeta, ç’janë këto kafe “në pritje”?!

Më tha: “Prit dhe shiko”.

Më vonë hynë dy vajza, porositën dy kafe dhe paguan normalisht.

Pas pak, hynë tre avokatë dhe porositën shtatë kafe. I pinë tre, por paguan shtatë.

Ndërsa ne bisedonim, hyni një i varfër dhe me zë të butë pyeti: “A ka ndonjë kafe ‘në pritje’?”

Kjo lloj lëmoshe ka lindur në Napoli të Italisë.

Njerëzit paguajnë kafe madje edhe racione ushqimore për ata që nuk kanë mundësi.

 

Përshtati: Lutfi Muaremi