Fisnikëria dhe mirësia e një mjeku

Amerika për disa njerëz është tokë e premtuar, ndërsa për qindra mijë të tjerë shembull i sistemit mizor. Këtë më së miri e dinë të pastrehët, të cilët sipas disa statistikave numërojnë mbi tre milion.

Këto njerëz kanë nevojë për çfarë do, duke përfshirë ndihmën shëndetsore rreth së cilës mund vetëm të ëndërrojnë.

Këta njerëz kanë nevojë të ndryshme, duke përfshirë asistencën shëndetsore rreth së mund vetëm të ëndërrojnë. Megjithatë, këta nevojtarë kanë shpëtimtarin e vet, së pakti në qytetin Pitsburg ku jeton një mjek i pazakontë, Xhim Viters.

Ky mjek dy dekada me rradhë shëron mbi 1200 të pastrehë i veshur sikur ata.

Krejtësisht pa pagesë.

Ky mjek modest hobin e tij e ka nisur në vitin 1992 kur u njohtua me një të pastrehë, Majk Svolovs i cili i ndihmoi të afrohet me të pastrehët dhe ta fitoj besimin e tyre.

Të dy bashkarisht nisën organizatën humanitare, volonterët e së cilës rregullisht vizitojnë lokacionet të ndryshme të Pitsburgut në kërkim të nevojtarëve.

Ndoshta mjekët tanë mund ta marrin për shembull dhe bashkëqytetarëve t’u ofrojnë ndihmë.

| Përshtati: Lutfi Muaremi |